Jeugd

 

Muziek maken daar kun je maar beter op jonge leeftijd mee beginnen!
Muziek raakt ons. Muziek verbindt, ontroert, troost en maakt blij. Muziek helpt en bevordert de ontwikkeling. Maar bovenal: muziek maken is leuk, is genieten.

Onze jonge mensen komen niet meer “vanzelf’ in aanraking met het actief beoefenen van muziek. Muzieklessen zijn ruim 15 jaar geleden uit het onderwijs gesloopt. Kinderen moeten klaar worden gestoomd voor de toekomst. Taal en rekenen daar gaat het om. Gek eigenlijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat  het ontwikkelen van muzikale vaardigheden, een positieve invloed heeft op sociale, emotionele, cognitieve en motorische vaardigheden. Anders gezegd: muziek draagt wel degelijk bij aan mens en maatschappij. Vorenstaande leidde – in samenhang met het suffe imago dat rond fanfaremuziek is ontstaan - onder andere tot een terugloop van het aantal jonge mensen die muziek maken. Bovendien werd muziek beoefenen te duur.  

Fanfare De Wieden is in 2014 een programma gestart waardoor kinderen op een aansprekende didactische verantwoorde en betaalbare wijze in aanraking komen met muziek.

In samenwerking met de scholen in Giethoorn en Wanneperveen, onze zusterverenigingen SDG, Vollenhoofsch Fanfare en Excelsior, werken we eendrachtig aan een zogenaamde doorlopende leerlijn. Inmiddels zijn circa 28 kinderen enthousiast muziek aan het maken. We zien ze groeien en genieten en zijn blij dat muziek ook een plekje heeft gekregen in hun leven.

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze aanpak?

Vraagt u zich af of muziek maken ook iets is voor uw zoon of dochter?

Neem gerust contact op. 

img82
Agenda Optredens

Onze aankomende optredens

01-06-2017


img83
Repetitierooster

Onze repetitieplanning

01-09-2017